Фахівці з Університету Макмайстра «виправдали» червоне м'ясо. Нещодавнє дослідження показало, що його вживання не пов'язане з ризиком розвитку раку, серцево-судинних захворювань та діабету, пише MedicalXpress.

Вживайте багаті білком продукти, такі як курка, риба, свинина, яловичина, баранина, яйця, молоко, сир, бобові, горіхи або горіхові олії та продукти із сої).

Споживання червоного м'яса може призвести до розвитку онкологічних захворювань, йдеться у доповіді ВООЗ, опублікованій у 2015 році. Тоді дослідники проаналізували понад 800 наукових праць і дійшли висновку, що всі види червоного м'яса можуть викликати рак товстої кишки.

Так, щоденне вживання 50 грамів обробленого м'яса збільшує ризик захворювання на рак товстої кишки на 18% порівняно з відмовою від його вживання, згідно з Міжнародним агентством з вивчення раку. Для порівняння – ризик курця захворіти на рак легенів у 10 разів більший, ніж некурця.