· Починати треба з пісних та легкозасвоюваних сортів м'яса та птиці – кролятини, індички. Баранина, свинина, конина, м'ясо качки, гусака та диких тварин не підходять для прикормів! Їх вводять до раціону після 2–3-річного віку.

М'ясо – це третій вид прикорму після каші та овочів. І починати краще з індички або кролик. Після – давати пробувати пюре з курки, пісної свинини, телятини та яловичини.

Для першого прикорму, це зараз визнано всіма, найкращі страви – це овочеві пюре із зелених сортів овочів: кабачок, цвітна капуста, броколі. Перший прикорм вводять, починаючи з половини чайної ложки, вранці протягом трьох днів, потім поступово збільшують кількість продукту до 40 – 50 грам за тиждень.

На це питання найкраще відповість педіатр, який спостерігає малюка від народження, бо питання, з якого віку можна, можливо давати дитині м'ясо, – вирішується індивідуально з урахуванням особливостей дитини. Єдине загальне правило м'ясний прикорм слід вводити не раніше ніж у 6 місяців.