М'ясо раків білого кольору та має приємний, ніжний смак. Воно в основному міститься в шийці (хвості) раку і займає приблизно 1/5 від загальної ваги. Трохи м'яса є в клешнях і зовсім небагато в ходильних ніжках. Цінителі із задоволенням їдять і тіло раку (те, що під панцирем), і його ікру.

У внутрішній частині голови їстівна вся м'якоть з помаранчевою масою, а у внутрішній частині панцира-біла маса. Шлунок (сірого кольору, знаходиться в голові) їсти не треба. У зябрах може бути бульйон з помаранчевою масою, яку можна їсти. Їстівна й ікра між зябрами, якщо вона є в цьому раку.

Не всі знають, що в раку можна їсти все, окрім панцира, прямої кишки та вичавлених зябер. Так що ця інструкція покаже Вам, як правильно їсти раків.

Про користь раків варто замислитись і тим, хто стежить за кількістю холестерину в їжі – у варених раках його дуже мало. Словом, м'ясо раків – Це один з цінних дієтичних продуктів. І так, якщо ви боретеся із зайвою вагою, його поява у вашому раціоні може принести значну користь.