Майже стерильне молоко – безпечних мікроорганізмів та кишкових паличок у ньому у 1000 разів менше, ніж у пастеризованому, а кількість патогенних бактерій нижча у 4-10 разів. Тому воно зберігається від 6 до 9 місяців.

Якщо ви плануєте випити молоко найближчими днями, краще купити пастеризоване. Його на заводі прогрівають за температури близько 70 °С — корисні властивості зберігаються, а шкідливі бактерії знищуються. Таке молоко зберігає всі корисні характеристики, але його потрібно зберігати у холодильнику лише в межах 5-10 діб.

сільське молоко Найкориснішим за правом вважається сільське молокоотримане традиційним способом. Але при вживанні такого молока найчастіше ризик перевищує користь, адже в ньому містяться не тільки всі перераховані вище цінні вітаміни та мінеральні речовини.

Як норма жирності молока у корови прийнято показник 3,4%. Таке молоко визнано найбільш підходящим для людини. Навіть після обробки – пастеризації та кип'ятіння – в ньому зберігається більше всього користі.