Дайкон відрізняється від звичної нам редьки ніжним смаком завдяки тому, що, на відміну від звичайної редькимістить менше гірчичних масел. Коренеплоди містять клітковину, пектинові речовини, вітаміни В, В2, РР, С, кальцій, залізо, фосфор, натрій та солі калію, які сприяють виведенню зайвої води з організму.

має безліч культурних форм, які успішно вирощуються у всьому світі. Серед них переважають усім відомі. редька чорна, велика біла (дайкон), китайська маргеланська (Лобо), зелена, солодка, посівна (редис), олійна та інші.

І чорна, і зелена редька має низку протипоказань. Їх не можна є багато і часто людям, у яких є проблеми з ШКТ, а також вагітним і мамочкам, що годують. Алергічна реакція на зелену редьку проявляється висипом та почервонінням шкіри.