Розливне пиво 8 – 10% виготовляється переважно з ячмінного солоду. Пиво Лагер (у перекладі з німецької означає «пиво, що дозріває при зберіганні »), також роблять з ячмінного солоду, проте вміст екстракту в ньому вище (11-12%). Спеціальне пиво відрізняється ще більшим вмістом екстракту – 13% та вище.

Pilsener(пльзеньське/пілснер). – Легке пиво, нерідко його називають Pils. Перше в історії світле пивоотримане шляхом бродіння при низьких температурах Будучи дуже схожим з пивом lager, назва pils означає сьогодні будь-яке світле пиво, Вироблене в результаті бродіння при низьких температурах.

Фортеця (тобто об'ємна частка етилового спирту) характеризується відсотковим кількістю спирту готовому продукті. Більшість видів пива вміст алкоголю у межах 3—5,5 %. Є й міцніші сорти пива із вмістом 6-8%.