За підсумками дослідження дегустаторів найсмачнішим було визнано шампанське «Спадщина майстра. Лев Голіцин» – за підсумками експертизи воно набрало 85 балів. На другому місці "Буржуа" – 80 балів, замикає трійку "Абрау-Дюрсо" – 77 балів.

Зверніть увагу на матеріал пробки Краще вибирати пляшки натуральними (корковими пробками), вони, на відміну від пластикових, краще зберігають смак і насиченість шампанського. Уважно прочитайте склад – в хорошому шампанському не повинно бути барвників, ароматизаторів і будь-яких добавок.

Популярні солодкі вина світу Яскравий представник різновиду напою — біле ігристе солодке вино Asti Martini. Улюблене багатьма біле та рожеве шампанське Dolce так само роблять у П'ємонті. Ігристі вина Lambrusco виготовляють в італійському регіоні Емілья-Романья. Cava – ігристе вино родом із Іспанії.