Любителям солодкого можна порекомендувати вибирати вина з залишковим цукром – напівсухі та напівсолодкі вина, мускати, а також вина з підв'яленого винограду. Вина з залишковим цукром мають дуже ніжний, м'який смак і тонкий аромат з нотками фруктів.

Кількість цукру в грамах на літр:

  • Сухе вино – До 4.
  • Напівсухе – від 4 до 18.
  • Напівсолодке вино – Від 18 до 45.
  • Солодке – Понад 45.

Портвейн Портвейн – найвідоміше солодке вино

На питання "яке вино солодше – сухе або напівсухе» відповісти досить просто. Обидва види містять занадто мало цукру, щоб бути солодкими в звичному сенсі цього слова. Сухе трохи різкіше, брутальне, з яскраво вираженою кислинкою і терпкістю, напівсухе – м'якше, витонченіше, елегантніше, ніжніше.