Насамперед воно має бути яскравими. До запеченої качки чи качки-гриль краще підійдуть французькі та італійські червоні вина: бургундські та бордоські з Франції або бароло, барбера та амарони з Італії.
Говорячи про смажену качку, доведеться забути про біле вино. До жирності та густини такої страви підійдуть добре витримані піно нуари, бароло, барбареско або шпетбургундер. Таке поєднання змушує задуматися про божественне провидіння. А ось смажена качина грудка відмінно піде під рожеве вино із Провансу.
- Каберне Совіньйон 54.
- Мерло 42.
- Піно Гріджіо 2.
- Піно Нуар 172
- Рислінг 6.
- Санджовезе 21.
- Совіньйон Блан 26.
- Шардоні 31.
Середньотілі білі вина із бургундських сортів: шардоне, вайсбургундер (піно блан) та граубургундер (піно гри): ці щільні білі вина з виразним смаком є відмінними компаньйонами навіть до червоного м'яса.