Приймати алкоголь при панкреатиті підшлункової залози можна, можливо у невеликих обсягах. Наприклад, не більше 50 мл сухого вина.

«При хронічному панкреатиті та жовчнокам'яної хвороби не можна газовані напої, у тому числі й алкогольні: шампанське, пиво, коктейлі. Червоне вино не можна при харчової алергії та надмірної освіти гістаміну в ШКТ. Будь-який алкоголь заборонено при всіх захворюваннях у тяжкій формі або загостренні.

При запальних процесах підшлункової залози не можна вживати алкоголь, жирну та гостру їжу. Потрапляючи в кров, спирт може спричинити різке загострення хвороби. Заборонено вживання безалкогольних напоїв, що містять мікродози алкоголю (0,5-1,5 градуси).