Житня борошно Порівняно з пшеничною борошном житня містить на 30% більше заліза і на 50% більше калію та магнію. Її безперечна перевага – наявність лізину – амінокислоти, яку використовують спортсмени при підвищених навантаженнях.

Цільнозернова або житня Прихильники здорового харчування обирають найкращі сорти цільнозернової борошна для випічки, виготовленої в процесі разового помелу неочищеного зерна, що містить мало клейковини. Страви з неї відрізняються своєрідним смаком та ароматом, щільною структурою та пористим складом.

Обдирне борошно з жита сірувато біла або світла кремова через зернову оболонку зеленого кольору. Цей вид житнього борошна містить менший відсоток оболонок жита відмінність від сорту шпалерного, що виробляється шляхом подрібнення житнього зерна цілком.