Подивіться на кривизну – для більшості покупців прямі банани виглядають привабливішими. Лежачи один до одного в гроні, вони створюють ілюзію стиглості. Але, як правило, викривлені банани набагато смачніші і солодше. Подивіться на ступінь твердості – недозрілі банани більш тверді, а шкірка їх не еластична.

Перезрілий банан – самий солодкий.

Тому пам'ятайте, що зрілий банан — один із найефективніших протиракових засобів. А жовтий банан з темними плямами, з погляду його користі для здоров'я – у 8 разів краще. На додаток до всього вище сказаного, перестиглий банан — чудовий вибір, коли ваше тіло потребує швидкого підвищення рівня цукру.

Банани нормальної стиглості багаті багатьма поживними речовинами, зокрема містять калій, вітамін C, вітамін B6 і харчові волокна. Але резистентного крохмалю в них менше, ніж у зелених. Саме він підтримує корисну мікрофлору кишечника та регулює рівень цукру в крові.