Класифікація: Чистий бурбон або Straight bourbon – Тут використовується лише один вид спирту, витримується алкоголь не менше 2 років. Змішаний (Blended) – Тут можуть додаватися ще спирти, крім основного. Змішаний бурбон віскі (Blended Bourbon Whiskey) – Купажують різний бурбон в одному напої.
Топ-10 бурбонів
- Elijah Craig Barrel Proof.
- Michter's Bourbon.
- Jim Beam.
- Four Roses Single Barrel.
- Evan Williams Bottled in Bond.
- Woodford Reserve.
- Wild Turkey 101
- Maker's Mark.
На відміну від віскі, бурбон має солодкуватий смак, спричинено це особливістю рецептури. Чим більше виробник використовує у складі сировини кукурудзи, тим солодший напій. У найкращих видах бурбона у смаку домінують нотки карамелі та мигдалю, марципану та дуба. В ароматі напою відчуваються відтінки ванілі, кукурудзи та дуба.
Бурбо́н – Вигляд віскі, що виробляється в США, переважно з кукурудзи (не менше 51%) і має золотистий колір і довгий смак. Головна відмінність бурбона від віскі полягає в тому, що основною сировиною для виробництва бурбона є кукурудза, а не ячмінь.