Класифікація: Чистий бурбон або Straight bourbon – Тут використовується лише один вид спирту, витримується алкоголь не менше 2 років. Змішаний (Blended) – Тут можуть додаватися ще спирти, крім основного. Змішаний бурбон віскі (Blended Bourbon Whiskey) – Купажують різний бурбон в одному напої.

Топ-10 бурбонів

  • Elijah Craig Barrel Proof.
  • Michter's Bourbon.
  • Jim Beam.
  • Four Roses Single Barrel.
  • Evan Williams Bottled in Bond.
  • Woodford Reserve.
  • Wild Turkey 101
  • Maker's Mark.

На відміну від віскі, бурбон має солодкуватий смак, спричинено це особливістю рецептури. Чим більше виробник використовує у складі сировини кукурудзи, тим солодший напій. У найкращих видах бурбона у смаку домінують нотки карамелі та мигдалю, марципану та дуба. В ароматі напою відчуваються відтінки ванілі, кукурудзи та дуба.

Бурбо́н – Вигляд віскі, що виробляється в США, переважно з кукурудзи (не менше 51%) і має золотистий колір і довгий смак. Головна відмінність бурбона від віскі полягає в тому, що основною сировиною для виробництва бурбона є кукурудза, а не ячмінь.