Електричні плити бувають класичними з відкритою спіраллю та ТЕНами, з чавунними конфорками та склокерамічними. При цьому чавун вже практично не використовується сучасними виробниками, а от склокераміка стає дедалі популярнішою, на відміну від звичайних емальованих плит, оснащених ТЕНами.

Найпопулярнішими на сучасному ринку є елеваторні, ковпакові, шахтні, камерні типи, а також установки з висувним подом та термічні ванни-електропечі. Електропечі опору камерного вигляду призначаються до різних типів термічних обробок металевих заготовок.

Види плит для кухні

  • Газові Багато хто воліє використовувати газ для приготування. …
  • Електричні До незаперечних переваг використання електроконфорок для приготування їжі належать підвищена безпека та знижений ризик травматизму. …
  • Індукційні …
  • Комбіновані …
  • Варильні центри

Склокерамічні поверхні оснащуються більш сучасними нагрівальними елементами. Їх ККД вище, ніж у чавунних ТЕНів, завдяки тому, що вони погано проводять тепло по горизонталі та добре по вертикалі. Тому дно посуду нагрівається краще і швидше, а поверхня плити гріється менше.