Види килимків за функціоналом:

  • Універсальні
  • З розлінуванням для розкочування тіста
  • З розміткою для відсадження тіста, меренги, зефіру тощо.
  • З осередками-поглибленнями для макаронів
  • З бортиками для випічки рулетів та бісквітів
  • Перфоровані килимки
  • Рельєфні килимки-вкладиші

Jul 17, 2020

На початковому етапі можна використовувати силіконовий килимок. Він дешевий та досить ефективний. Тефлон дорожчий і трохи вимогливіший у догляді, але прослужить вам набагато довше. Тому для постійного використання краще вибирати його.

Серед кулінарів килимки з харчового силікону особливо потрібні. Завдяки їм коржі не пригорають, а випічку легко дістати, не порушивши цілісність. Килимки підходять і для випікання, і для розкочування тіста, ними рівномірно пропікаються борошняні, м'ясні, рибні страви.