Види килимків за функціоналом:
- Універсальні
- З розлінуванням для розкочування тіста
- З розміткою для відсадження тіста, меренги, зефіру тощо.
- З осередками-поглибленнями для макаронів
- З бортиками для випічки рулетів та бісквітів
- Перфоровані килимки
- Рельєфні килимки-вкладиші
Jul 17, 2020
На початковому етапі можна використовувати силіконовий килимок. Він дешевий та досить ефективний. Тефлон дорожчий і трохи вимогливіший у догляді, але прослужить вам набагато довше. Тому для постійного використання краще вибирати його.
Серед кулінарів килимки з харчового силікону особливо потрібні. Завдяки їм коржі не пригорають, а випічку легко дістати, не порушивши цілісність. Килимки підходять і для випікання, і для розкочування тіста, ними рівномірно пропікаються борошняні, м'ясні, рибні страви.