Коферменти можна як складову частину молекули ферменту. Це органічні речовини, серед яких розрізняють: нуклеотиди (АТФ, УМФ, та ін), вітаміни або їх похідні (ТДФ – з тіаміну (В1), ФМН – з рибофлавіну (В2), коензим А – з пантотенової кислоти (В3), НАД та ін) і тетрапірольні коферменти – геми.

Коферменти [від лат. co (cum) – разом і ферменти], органічні сполуки небілкової природи, що беруть участь у ферментативної реакції як акцептори окремих атомів або атомних груп, що відщеплюються ферментом від молекули субстрату

Молекула коферменту A складається з залишку аденілової кислоти (1), пов'язаної пірофосфатної групою (2) із залишком пантоєвої кислоти (3), яка у свою чергу пов'язана амідним зв'язком з амінокислотою β-аланіном (4) (ці дві групи являють собою залишок пантотенової кислоти), з'єднаним амідним зв'язком із залишком β-…