Сичужні сири це такий тип сируде сирна маса виходить в результаті згущення молока сичугом. Отриманий продукт піддається дозріванню. До цієї групи належать м'які та тверді. сири. У виробництві сиру повинно використовуватися молоко найвищої якості.
Вони поділяються на такі групи: тверді сичужні, напівтверді сичужні, м'які сичужні, сичужно-кислотні (зрілі та свіжі), сичужно-розсільні, сичужні з овечого молока, сичужні для плавлення, плавлені та перероблені, кисломолочні.
Види сирів
- Тверді та напівтверді. До них відносять пармезан, маасдам, пекорино, романо, гауду, чеддер.
- М'які. Це маскарпоне, рікотта, моцарелла, кремчиз, сулугуні, звели-квелі, четук, фета та бринза.
- Плавлені. У порційних баночках, а також солодкі та «ковбасні».
- Копчені. Зазвичай коптять сулугуні, чечил, адигейський.
28 Jul 2020