Існує шість основних видів макаронів: довгі, короткі, фігурні, макарони для запікання, для супів та для начинки. Капеліні – довга і дуже тонка паста завтовшки 1 мм. Вермішель – тонка паста до 2 мм завтовшки. Спагетті — найвідоміша тонка паста, що відрізняється довжиною до 50 см.4 Sept 2017
Російська класифікація
- Ниткоподібні: вермішель, спагетті.
- Трубчасті: макарони, пір'я, ріжки, кручені ріжки, равлики.
- Фігурні: черепашки, вушка, зірочки, метелики, спіральки.
- Стрічкоподібні: локшина.
Спагеттіні макарони трохи тонші, ніж спагетті. Спагеттоні макарони трохи товстіші, ніж спагетті. Cтелліне (італійською Stelline) – макаронні вироби в формі зірочок. Тальятелле (італійською Tagliatelle) — тонкі та плоскі смужки яєчного тіста шириною близько п'яти міліметрів.
Паста – це італійська назва всіх макаронних виробів. І спагетті, і равіолі, і фарфалле. Всі види. Те, що ми називаємо загальним словом «макарони», італійці називають паста.