Морс журавлинний, буряковий, брусничний, з червоної смородини, ревеню, чорниці

Морс – Напій, приготований з ягід, фруктів з додаванням води та цукру або меду. Морс — настільки давній напій, що знайти його джерела практично неможливо. Найраніші описи морсів зустрічаються у візантійських записах. Назва його походить від слова "Мурса" – вода з медом.

Морс – Традиційний для російської кухні негазований прохолодний напій, ягідний сік, розбавлений водою і підсолоджений.

Від слова "морошка". Напій найчастіше робили з морошки, тому й назвали його морс. Однак словотвірна модель «морошка → морс» нетиповою для російської мови, до того ж, для напоїв з морошки були інші терміни: у словнику Даля зафіксовані слова морошник, морошівка, морошковка.