Краще всього купувати свіжоморожену чи копчену скумбрію. Копчену – краще вибирати в магазині. На ринку великий ризик нарватися на неякісний товар, приготований за допомогою рідкого диму та вимочений у розчині марганцівки.

Розрізняють 4 основні види скумбрій, що найчастіше з'являються на ринках країн світу:

  • Австралійська скумбрія (Scomber australasicus)
  • Африканська скумбрія (Scomber colias)
  • Японська скумбрія (Scomber japonicus)
  • Атлантична скумбрія (Scomber scombrus) – один із найпоширеніших видів у водах Північної Атлантики.

Макрель – загальна назва багатьох різновидів риб, в основному сімейства скумбрієвих (скумбрії, пеламіди та інші). У Росії під торговою назвою «макрель» розуміються всі види риб із сімейства скумбрієвих, крім атлантичної скумбрії, яка надходить на ринок як «скумбрія».