Краще всього купувати свіжоморожену чи копчену скумбрію. Копчену – краще вибирати в магазині. На ринку великий ризик нарватися на неякісний товар, приготований за допомогою рідкого диму та вимочений у розчині марганцівки.
Розрізняють 4 основні види скумбрій, що найчастіше з'являються на ринках країн світу:
- Австралійська скумбрія (Scomber australasicus)
- Африканська скумбрія (Scomber colias)
- Японська скумбрія (Scomber japonicus)
- Атлантична скумбрія (Scomber scombrus) – один із найпоширеніших видів у водах Північної Атлантики.
Макрель – загальна назва багатьох різновидів риб, в основному сімейства скумбрієвих (скумбрії, пеламіди та інші). У Росії під торговою назвою «макрель» розуміються всі види риб із сімейства скумбрієвих, крім атлантичної скумбрії, яка надходить на ринок як «скумбрія».