Недоліки вегетаріанської дієти При неправильно спланованій вегетаріанській дієті у вегетаріанців можливий дефіцит білка, заліза, кальцію, жирних кислот омега-3, вітаміну D, вітаміну B12 (що стосується і лакто-вегетаріанців) та цинку.

Вегани також нерідко страждають від дефіциту вітаміну D3, ненасичених жирних кислот омега-3, селену, йоду та фолієвої кислоти. Хоча наш організм виробляє вітамін D3, коли ми потрапляємо під прямі промені сонця, він не компенсує веганам ту кількість, яку їм не вистачає.

При цьому є і негативний бік — за повного відмові від м'яса необхідно компенсувати його іншими продуктами. Найчастіше це відбувається непослідовно і шлунково-кишковий тракт (шлунково-кишковий тракт) не встигає перебудуватися. Це призводить до збоїв у травній системі, запорів, діареї, здуття.

Але в загальному випадку веганам рекомендується додавати до свого раціону вітамін B12 (або збагачені ним продукти харчування).

  • рослинні олії;
  • зародки пшениці;
  • насіння соняшника;
  • фундук, мигдаль, арахіс;
  • авокадо;
  • помідори;
  • зелені боби;
  • ківі, манго.

Aug 25, 2015