Недоліки вегетаріанської дієти При неправильно спланованій вегетаріанській дієті у вегетаріанців можливий дефіцит білка, заліза, кальцію, жирних кислот омега-3, вітаміну D, вітаміну B12 (що стосується і лакто-вегетаріанців) та цинку.
Вегани також нерідко страждають від дефіциту вітаміну D3, ненасичених жирних кислот омега-3, селену, йоду та фолієвої кислоти. Хоча наш організм виробляє вітамін D3, коли ми потрапляємо під прямі промені сонця, він не компенсує веганам ту кількість, яку їм не вистачає.
При цьому є і негативний бік — за повного відмові від м'яса необхідно компенсувати його іншими продуктами. Найчастіше це відбувається непослідовно і шлунково-кишковий тракт (шлунково-кишковий тракт) не встигає перебудуватися. Це призводить до збоїв у травній системі, запорів, діареї, здуття.
Але в загальному випадку веганам рекомендується додавати до свого раціону вітамін B12 (або збагачені ним продукти харчування).
- рослинні олії;
- зародки пшениці;
- насіння соняшника;
- фундук, мигдаль, арахіс;
- авокадо;
- помідори;
- зелені боби;
- ківі, манго.
Aug 25, 2015