Дріжджі – це одноклітинні гриби. Їх безліч видів, але для виробництва віскі особливо підходять Saccharomyces cerevisiae, і в цього виду, своєю чергою, безліч штамів.

Сухі спиртові та хлібопекарські дріжджі Найпопулярніші в цій категорії – це дріжджі торгової марки Хмільні та Pakmaya Cristal (Пакмайя Кристал). Дають гарантовано хороший результат, за співвідношенням ціна/якість – найкращий вибір в економ сегменті. Час бродіння 7-10 днів.

Пекарські дріжджі – не найкращий варіант для виготовлення самогону, вони дають багато піни та малий вихід самогону. Винні та пивні дріжджі, як вже зрозуміло з назви, підходять для вина та пива, а не для виготовлення міцних напоїв. Спиртові дріжджі – найкращий варіант для приготування браги.

Використання спиртових дріжджів дає можливість приготувати брагу з високим вмістом спирту буквально за кілька днів, хлібопекарські ж дріжджі дадуть результат приготування браги лише через 1-2 тижні. Спиртові сушені дріжджі на відміну від звичайних дріжджів дозволяють отримати якісніший спирт.