Основні джерела вітаміну Д – сирий яєчний жовток, кисломолочні продукти, сир (сир), вершкове масло, печінка риб, продукти моря. У найбільшій кількості вітамін D міститься в печінці тріски та палтуса, оселедця, скумбрії, тунця, макрелі.

Вміст вітаміну D в горіхах

Кількість
1Мигдаль свіжий0,0 мкг
2Мигдаль смажений0,0 мкг
3Фісташки свіжі0,0 мкг
4Фісташки смажені (без солі)0,0 мкг

Щоб підвищити рівень вітаміну D в організмі людини, можна вдатися до таких методів:

  1. Сонячні ванни. У середньому лікарі рекомендують бувати під променями сонця 10-20 хвилин на день. …
  2. Прийом лікарських засобів. …
  3. Вживання продуктів, багатих вітаміном D.