Основні джерела вітаміну Д – сирий яєчний жовток, кисломолочні продукти, сир (сир), вершкове масло, печінка риб, продукти моря. У найбільшій кількості вітамін D міститься в печінці тріски та палтуса, оселедця, скумбрії, тунця, макрелі.
Вміст вітаміну D в горіхах
№ | Кількість | |
---|---|---|
1 | Мигдаль свіжий | 0,0 мкг |
2 | Мигдаль смажений | 0,0 мкг |
3 | Фісташки свіжі | 0,0 мкг |
4 | Фісташки смажені (без солі) | 0,0 мкг |
Щоб підвищити рівень вітаміну D в організмі людини, можна вдатися до таких методів:
- Сонячні ванни. У середньому лікарі рекомендують бувати під променями сонця 10-20 хвилин на день. …
- Прийом лікарських засобів. …
- Вживання продуктів, багатих вітаміном D.