Всі фрукти містять прості цукри (глюкоза, фруктоза, сахароза). Наприклад, у яблуках та грушах міститься більше фруктози (до 5 г) та менше глюкози (до 2 г). А ось у вишні, черешні, винограді – навпаки, більше глюкози (до 5-7 г) і менше фруктози.
Фруктоза – це моносахарид (природний цукор), який у вільному вигляді міститься у солодких фруктах та деяких овочах. Кукурудзяний сироп, сироп агави, мед, фініки, виноград – рекордсмени за змістом.
Зміст фруктози у фруктах та овочах
Продукт | Зміст |
---|---|
Яблука свіжі | 5,90 г |
Чорниця свіжа | 4,97 г |
Банани свіжі | 4,85 г |
Манго свіже | 4,68 г |
Фруктоза – це натуральний цукор, що міститься у фруктах, овочах, меді, нектарі агави, фруктових соках та концентратах фруктових соків. Фруктоза солодший від цукрів, що зустрічаються в природі, і має багато унікальних властивостей.