Що не можна давати малюкові?
- Кондитерські вироби та «магазинні» солодощі Це цукерки, шоколад, тістечка, торти, магазинну випічку. …
- Сіль та соління.
- Ковбасні вироби …
- Жирні сорти м'яса.
- Потенційно алергенні ягоди та фрукти.
- Морепродукти.
- Гриби …
- Продукти, що викликають газоутворення
Красиві та смачні екзотичні плоди та фрукти: ківі, авокадо, цитрусові, ананас, здатні викликати сильні алергічні шкірні прояви не тільки у малюків, а й у дітей старше. Полуниця, суниця, малина теж містять алергени, їх краще не давати дітямособливо розташованим до алергічних реакцій.
Отже, приблизно в той же період (6-6,5 місяців) ми можемо починати знайомити малюка з фруктами та ягодами. Варто пам'ятати, що фрукти і ягоди – це не основний прийом їжі, тому можна, можливо пропонувати їх як перекус, десерт або ж додавати в каші та кисломолочні продукти. Термічно обробляти фрукти немає необхідності.