Апельсини, мандарини, грейпфрут – все це залиште поза холодильника. Навіть розрізаний фрукт краще залишити при кімнатній температурі. До цієї категорії можна віднести усі солодкі заморські. фрукти – Ківі, манго, папайя, ананас. Всі вони втрачають свої смакові властивості, вітаміни та мінерали в холоді.
Якщо зберігання овочів та фруктів відбувається в прохолоднішому місці, вони втрачають до 70 відсотків своїх вітамінів вже через два дні. На додаток до тепла вітаміни дуже чутливі до світла. Тому фрукти та овочі, які у вас не в холодильнику, найкраще зберігати у темному місці.
Принцип 4 Зберігати фрукти на нижній полиці холодильника або у спеціальному відсіку для фруктів. Винятком є фрукти, які потрібно зберігати за кімнатної температури (цілі баштанні, банани, цитруси, недостиглі фрукти), а також яблука – їх краще зберігати на верхній полиці холодильника, окремо від інших фруктів.