Важливо пам'ятати, що кавун і диню варто вживати як окремий прийом їжі. Причому кавун та диня один з одним теж не поєднуються. Кислі фрукти: цитрусові, гранати, ківі, агрус, журавлина, вишня, зелені кислі яблука, сливи, кислі сорти груш, кислі сорти винограду, абрикос.Aug 28, 2021

Фрукти усередині кожної групи можна їсти один з одним. Їхній вплив на організм буде однаковим, не викличе бродіння. Солодкі фрукти – це банани, фініки, хурма, сухофрукти. Їх не варто заважати з іншими фруктами, Але вони складуть добрий дует кисломолочним продуктам.

Яблука – добре поєднуються з манго, грушами, хурмою, гранатом, журавлиною, чорною смородиною. Груші – із родзинками, яблуками та чорною смородиною. Абрикос – виграє у союзі з апельсином, сливою та персиком. Сливі – потрібно дати в компанію цитрусові, абрикоси та вишню.

Фрукти та ягоди вживайте як десерт, через 30 хвилин після їди. Тоді фруктові кислоти не зможуть підвищити існуючу кислотність у шлунку до небезпечного рівня. Свіжі фрукти при загостренні гастриту чи виразки шлунка категорично не допускаються.