Найпопулярніші польські фрукти – яблука, полуниця, черешня, слива, груша, малина, вишня, лохина, смородина та чорноплідна горобина. З усіх овочів поляки найчастіше їдять томати, огірки, цибулю, моркву, салат, перець, цвітну капусту та капусту.Apr 15, 2020

Польща є також європейським лідером у вирощуванні так званих м'яких фруктів. Польські землероби вирощують стільки малини, смородини, полуниці та вишень, скільки всі виробники «старого» Європейського Союзу разом.

Рослинництво Головна галузь польського сільського господарства. За зерновими культурами зайнято 56% площі сільськогосподарських угідь, кормовими – 18%, картоплею – 16%, технічними культурами – 5%, овочевими – 5%. Вирощуються жито, картопля, цукрові буряки, пшениця, ячмінь, овес.

У польських аграріїв сильно розвинена спеціалізація. Так, головними центрами садівництва вважаються Предкарпаття та південні райони біля Варшави. На півдні країни здавна займаються вівчарством та птахівництвом, є профільні райони з виробництва молока, свинарства, вирощування жита, цукрових буряків та картоплі.