Не рекомендується вживати фрукти з великою кількістю неперетравлюваних частин: вишню, виноград, апельсини, фініки, сливи, кизил, інжир, черемху.При запальні процеси в слизовій оболонці шлунка не рекомендуються вживати:

  • кислу та солону їжу;
  • занадто гарячу та холодну їжу;
  • гостру їжу.

Apr 24, 2019

З овочів дозволено картопля, кабачки, гарбуз, морква, буряк, цвітна капуста, при переносимості допускаються білокачанна капуста та зелений горошок. Овочі варять, тушкують чи запікають. Також можна, можливо стиглі томати, дрібно шатковану зелень. Фрукти та протерті ягоди, компоти, киселі, желе, муси, печені яблука.

При хронічному гастродуодягніть необхідно уникати вживання жирної, гострої та солоної їжі. Перевагу треба віддавати нежирним видам м'яса та риби: молодій яловичині, телятині, кролику, індичці та курі. Солону рибу, субпродукти, м'ясо гусака, качки та баранини треба виключити. Харчування має бути максимально щадним.