Фрукти з низьким глікемічним індексом (до 55): яблука, авокадо, банани, ягоди, черешня, грейпфрут, виноград, ківі, нектарин, апельсини, персики, груші, сливи, полуниця.
Глікемічний індекс продуктів
Високий ГІ | Середній ГІ | Низький ГІ |
---|---|---|
глюкоза, тост із білого хліба (100) | ананас, банан, диня, чорний хліб, картопля в мундирі (65) | курага, сира морква, груша (35) |
здобна булочка, картопля (95) | варений рис, консервована кукурудза (60) | персик, яблуко, молоко (30) |
•Jun 1, 2016
Продукти з низьким показником ГІ
Продукт | Показник глікемічного індексу |
---|---|
Червоний перець, спаржа, редька, шпинат, цвітна капуста | 15 |
Свіжі огірки | 20 |
Сочевиця варена і гарбузове насіння | 25 |
Часник | 30 |
По суті, низьким глікемічним індекс мають продукти, що містять складні вуглеводи – більшість круп (гречка, кіноа, булгур), насіння, горіхи, а також зелені овочі. Фрукти, хоч і мають низький глікемічний індекс, але все ж таки підвищують рівень інсуліну в крові, що небезпечно для діабетиків.