Фрукти з низьким глікемічним індексом (до 55): яблука, авокадо, банани, ягоди, черешня, грейпфрут, виноград, ківі, нектарин, апельсини, персики, груші, сливи, полуниця.

Глікемічний індекс продуктів

Високий ГІСередній ГІНизький ГІ
глюкоза, тост із білого хліба (100)ананас, банан, диня, чорний хліб, картопля в мундирі (65)курага, сира морква, груша (35)
здобна булочка, картопля (95)варений рис, консервована кукурудза (60)персик, яблуко, молоко (30)

•Jun 1, 2016

Продукти з низьким показником ГІ

ПродуктПоказник глікемічного індексу
Червоний перець, спаржа, редька, шпинат, цвітна капуста15
Свіжі огірки20
Сочевиця варена і гарбузове насіння25
Часник30

По суті, низьким глікемічним індекс мають продукти, що містять складні вуглеводи – більшість круп (гречка, кіноа, булгур), насіння, горіхи, а також зелені овочі. Фрукти, хоч і мають низький глікемічний індекс, але все ж таки підвищують рівень інсуліну в крові, що небезпечно для діабетиків.