Сирі горіхи та насіння корисніше смажених. Для збереження корисних речовин та розкриття аромату можна лише трохи прожарити їх при невисоких температурах. Солоні та підцукровані горіхи принесуть більше шкоди, ніж користі, тому що один грам солі затримує 200 грам води в організмі людини.

Обсмажені горішки містять менше води і більше корисних насичених жирних кислот. Під час смаження горіхам завдається невеликої шкоди, руйнуються корисні ненасичені кислоти, які головним чином відповідають за підтримку на потрібному рівні артеріального тиску, гальмують процеси старіння.

Горіхи і насіння дуже багаті на поживні речовини, але вони корисні тільки в сирому вигляді. Термічна обробка продовжує їх термін зберігання, але різко знижує їхню користь і робить їх засвоєння ще складнішим. ✩ Найкраще вживати тільки сирі несмажені горіхи, які легко знайти на ринку та в онлайн-магазинах.

Смажені горіхи Горіхи містять високоякісний білок, безліч вітамінів, мінералів і клітковину, зате в ньому немає клейковини – небезпечного глютену, що часто викликає алергію.