Топ-20 продуктів із високим вмістом білка (в середньому на 100 г)

  • Червона ікра – 36 г;
  • Соя – 36 г;
  • Сир "Пармезан" – 36 г;
  • Куряча грудка – 31 г;
  • Гарбузове насіння – 30 г;
  • Тунець – 29,15 г;
  • Пісна яловичина – 29 г;
  • Свинина (вирізка) – 26 г;

До продуктів із високим вмістом білка відносяться горіхи: мигдаль (21 грам білка в 100 г мигдалю), кешью (18 г), фундук (15 г), фісташки (20 г), волоський горіх (15 г).

Білок можна годувати жолудями, грецькими горіхами, кедровими горіхами, фундуком у шкаралупі (шкаралупа потрібна, щоб білка не з'їла зайвого, крім того, шкаралупа допомагає їм зберігати здорові зуби).