Для вступу до вузу на кондитера необхідно здавати ЄДІ з російської мови, математики та фізики або хімії. У очній формі навчання триває 4 роки, у решті – 5 років. Початкову освіту можна отримати будь-де, оскільки основні досвід і знання будуть приходити під час роботи.

Прийде згадати біологію та хімію — ці предмети лежать в основі багатьох професійних кухарських дисциплін: кулінарії, товарознавства, санітарії та гігієни, технології кондитерських виробів. Для кухарів кулінарія та товарознавство все одно, що читання та арифметика для першокласників.

Найчастіше цю професію освоюють у коледжі, вступаючи на навчання після 9 або 11 класу. При вступі на базі 9 класів попередньо потрібно здати ОДЕ: 2 обов'язкові предмети: російська, математика; 2 предмети шкільної програми на вибір випускника.

2,5 роки Абітурієнти після 9 класу вчаться 2,5 роки та отримують кваліфікацію кухаря-кондитер, додатковий рік навчання дає більш високу кваліфікацію технолога.