// Крупи з низьким ГІ:

  • сочевиця – 25 одиниць
  • квасоля та горох – 25-30 одиниць
  • перловка – 30 одиниць
  • ячна – 35-40 одиниць
  • булгур – 35-45 одиниць
  • бурий рис – 35-50 одиниць
  • кіноа – 40-50 одиниць
  • полба – 45 одиниць

Глікемічний індекс продуктів

Високий ГІСередній ГІНизький ГІ
глюкоза, тост із білого хліба (100)ананас, банан, диня, чорний хліб, картопля в мундирі (65)курага, сира морква, груша (35)
здобна булочка, картопля (95)варений рис, консервована кукурудза (60)персик, яблуко, молоко (30)

• Sha. 25, 1437 AH

ГІ гречки дорівнює 54. Це означає, що вживання гречаної каші, приготовленої зі 100 г сухої гречки, призведе до такої зміни цукру в крові в наступні дві години, як вживання 72×0,54=39 г чистої глюкози. За допомогою цього розрахунку визначається глікемічна навантаження продуктів харчування.