// Крупи з низьким ГІ:
- сочевиця – 25 одиниць
- квасоля та горох – 25-30 одиниць
- перловка – 30 одиниць
- ячна – 35-40 одиниць
- булгур – 35-45 одиниць
- бурий рис – 35-50 одиниць
- кіноа – 40-50 одиниць
- полба – 45 одиниць
Глікемічний індекс продуктів
Високий ГІ | Середній ГІ | Низький ГІ |
---|---|---|
глюкоза, тост із білого хліба (100) | ананас, банан, диня, чорний хліб, картопля в мундирі (65) | курага, сира морква, груша (35) |
здобна булочка, картопля (95) | варений рис, консервована кукурудза (60) | персик, яблуко, молоко (30) |
• Sha. 25, 1437 AH
ГІ гречки дорівнює 54. Це означає, що вживання гречаної каші, приготовленої зі 100 г сухої гречки, призведе до такої зміни цукру в крові в наступні дві години, як вживання 72×0,54=39 г чистої глюкози. За допомогою цього розрахунку визначається глікемічна навантаження продуктів харчування.