Порошок квіток ромашки у народній медицині вживають при мігрені; сік ромашки застосовують внутрішньо при лікуванні гастритів, виразковій хвороби шлунка, при спазмах та болях у шлунку та кишечнику, метеоризмі, проносах, хворобах печінки, жовчного та сечового міхура, ниркових кольках.
Не рекомендований напій з ромашки людям з індивідуальною нестерпністю цієї трави. Більше шкоди, ніж користі, завдасть перевищена концентрація ромашки у чаї. Такий напій може викликати біль голови, зниження тиску, розлад стільця, ослаблений м'язовий тонус.
Кому не можна ромашковий чай Насамперед ромашка – це квітка, тому на неї може бути алергія або індивідуальна непереносимість. Також такий чай не рекомендують приймати людям з низьким тиском, адже він може ще більше знизити його.
Інші експерти з'ясували, що ромашка корисна для тих, хто страждає на депресію. А ще чай з ромашки допомагає боротися з «мозковим туманом», покращує пам'ять, прискорює обмін речовин та регулює рівень цукру в крові. Особливо корисний такий напій буде для матусь після пологів – він допоможе організму відновитись.