Склокераміка надає набагато більше варіантів: рапідні, галогенові, Hi-Light та індукційні конфорки, які перевищують чавунні як за швидкістю нагріву, так і ефективності.
Важливо знати, який посуд не можна використовувати:
- що має шорстке, нерівне дно;
- казани з вигнутою поверхнею;
- алюмінієвий посуд без спеціального покриття;
- каструлі, сковороди, ковші, що мають діаметр менше або більше розміру склокерамічною конфорки. Якщо діаметр менший, нагрівання відбуватиметься повільно.
Для електричної склокерамічною поверхні підходить посуд з:
- нержавіючої сталі;
- титану;
- гладкого чавуну;
- вуглецевої сталі;
- анодованого алюмінію;
- алюмінію з керамічним або тефлоновим покриттям або залізним дном.
Чого боїться склокераміка? Склокераміка не любить цукор, алюміній та пластмасу. Її не можна чистити за допомогою мочалок, ножа, щітки. Не рекомендується використовувати абразивні засоби.