У більшості сучасних культур існує три основні прийоми їжі: сніданок (вранці), обід (вдень) та вечеря (увечері).
Кількість прийомів їжі протягом дня не менше 4-5 разів (3 основні прийому їжі і 2 додаткових, представлених свіжими фруктами та овочами, краще у сирому вигляді). Основна калорійність раціону повинна припадати на першу половину дня. Інтервали між прийомами їжі не повинні перевищувати 3,5-4 години.
Харчуйте дрібно, тобто невеликими порціями об'ємом до 280 г не менше п'яти разів на день. Оптимальний годинник: Перший сніданок – 08:00, другий сніданок – 10:30, обід – 01:30, полуденок – 16:00, вечеря 18:30; Проміжок між прийомами їжі не повинен перевищувати 4 години.