Віденські вафлі Цей тип вафель вважається класичним. На відміну від тих же бельгійських, щільних і хрустких, що нагадують печиво, віденські виходять м'якими, повітряними та об'ємними. У тісто для віденських вафель, як правило, додається молоко, воно більш рідке, а для бельгійських тісто виходить густим.

Бельгійські вафлі виготовляються із тіста з великим вмістом білків, додаванням дріжджів. Бельгійські вафлі повітряні та ніжні, зовні такі вафлі скидаються на пончики. У Бельгії місцеві вафлі люблять посипати цукровою пудрою, подають до чаю гарячими, з ягодами, политими сиропом, або з крижаним морозивом.

Індикатори мережі нагрівання. Червона-мережа,зелена-готовність вафельниці до випікання. ( Вона перестає горіти, коли нагрілася до потрібної температури). Зелена лампочка – нагрівання, коли вафельниця нагрівається та готова до використання, зелена кнопка гасне.

При покупці вафельниці Необхідно звертати увагу на такі властивості, як потужність, наявність антипригарного покриття, індикацію, також додатковий функціонал, який полегшує експлуатацію. Потужність побутових вафельниць варіюється від 450 до 1600 Вт. Це впливає на швидкість приготування вафель.