Які продукти не містять казеїн? Молочний білок не входить до складу натуральних та цілісних продуктів, і в першу чергу, це фрукти, овочі, зелень, ягоди та крупи. Свіжий птах, риба, морепродукти та м'ясо також можуть урізноманітнити меню. Горіхи та жирні сорти фруктів відмінно доповнюють раціон.

Натуральні джерела казеїну

  • Молоко. Козяче, овече, коров'яче або буйволине відрізняє найвищий вміст білка – 0,8% в 100 г;
  • Сири тверді та напівтверді. У пармезані, гауді, чеддері, у рікотті, камамбері та моцарелі приблизно 0,3% казеїну на 100 г продукту;
  • Кефір, сир. …
  • Тан, айран.

Коров'яче молоко містить у 300 разів більше казеїну (Головний білок, що містить вісім незамінних для людини амінокислот), ніж молоко людини. Казеїн – Основний білок в молоці, зокрема відповідальний процес утворення сиру.