Риба та морепродукти, в яких найменше калорій: морська капуста, кальмар, короп, креветки, краби, мінтай, навага, рак, оселедець атлантичний, судак, тріска, щука.

До таких відносяться, наприклад: тріска, навага, пікша, мінтай, вобла, карась, судак, камбала, сиг, зубатка, ставрида, сазан, короп, горбуша, лосось та тунець. Не варто також забувати про інші морепродуктахрекомендованих при дієті. Наприклад, мідії – продукт із мінімальною калорійністю – 50 ккал на 100 г маси.

Крім того, після розморожування вона втрачає більшу частину корисних мікроелементів. Тому в раціон ПП краще включати саме морську рибу. Тому включати рибу та морепродукти у свій раціон при правильному харчуванні просто необхідно. Вони повинні входити до вашого меню не менше 2-3 разів на тиждень.

Найбільш оптимальним варіантом буде біла риба. До неї належать такі види, як тріска, хек, мінтай, камбала. Вони самі низькокалорійні: містять до 2% жиру. Калорійність: 78 ккал/100 г.