Варіанти корисних перекусів
- Фруктовий салат, смузі або жменю ягід. …
- Печиво з кокосовим йогуртом.
- Горіхи в глазурі.
- Сендвіч …
- Фреш-роли.
- Корисні цукерки без цукру.
- Гранола та кранч.
- Сухофрукти, горіхи та насіння
До перекусів відносяться прийоми невеликих порцій їжі між основними прийомами їжі (сніданком, обідом та вечерею). Про невеликі порції можна говорити, коли величина перекушування не перевищує 5-10% від добової кількості їжі. Наприклад, якщо ваш щоденний раціон зазвичай нараховує 2500 ккал.
Перший перекус або другий сніданок може включати такі поєднання: вуглеводи, вуглеводи і протеїн, вуглеводи і жири. Другий перекус або полудень повинен складатися з білка, білка та жирів, а також містити клітковину. Для вечірнього перекушування необхідно вибирати білкові продукти із мінімальною кількістю жиру.