Варіанти корисних перекусів

  • Фруктовий салат, смузі або жменю ягід. …
  • Печиво з кокосовим йогуртом.
  • Горіхи в глазурі.
  • Сендвіч …
  • Фреш-роли.
  • Корисні цукерки без цукру.
  • Гранола та кранч.
  • Сухофрукти, горіхи та насіння

До перекусів відносяться прийоми невеликих порцій їжі між основними прийомами їжі (сніданком, обідом та вечерею). Про невеликі порції можна говорити, коли величина перекушування не перевищує 5-10% від добової кількості їжі. Наприклад, якщо ваш щоденний раціон зазвичай нараховує 2500 ккал.

Перший перекус або другий сніданок може включати такі поєднання: вуглеводи, вуглеводи і протеїн, вуглеводи і жири. Другий перекус або полудень повинен складатися з білка, білка та жирів, а також містити клітковину. Для вечірнього перекушування необхідно вибирати білкові продукти із мінімальною кількістю жиру.