У Німеччині пуншем (нім. Punsch) називають напій із суміші різних фруктових соків зі спеціями, часто з додаванням вина або лікеру. Фрідріх Шиллер (1759-1805) описав рецепт пуншу з 4 компонентів – лимона, цукру, води та спиртного у своєму вірші Punschlied.

Пунші бувають двох видів: слабоалкогольні та безалкогольні. Основні інгредієнти в них практично однакові, за винятком того, що алкогольні пунші додають горілку, ром, вино, шампанське.

Для традиційного пуншу готують 5 компонентів, це ром, цукор, гаряча вода, лимон, чай та прянощі.

Склад та корисні властивості пуншу Мед, який також входить до складу пуншу, має протизапальну та антибактеріальну дію, надає сили, заспокоює та надає тонізуючий ефект. Натуральні соки, що входять до цього напою, поповнять організм додатковою порцією вітамінів.