Класичні аперитиви Міцний алкоголь з гірким або трав'яним профілем, наприклад, абсент, бехеровка, зубровка. Анісові настоянки – французькі перно, пастис, грецька узо, турецька горілка раку. Бітери «Кампарі» та «Апероль» із гірким цитрусово-трав'яним смаком. Джин та коктейлі на його основі з додаванням лимонного соку.

В якості аперитивів використовують алкогольні напої, безалкогольні напої, соки. Серед популярних аперитивів вермут, херес, кампарі, ракія, бехеровка, узо, пастис, амонтільядо, коктейль кір. Також аперитивом може виступати і міцний алкогольний напій, горілка, віскі, ром, джин.

Існує негласне правило: подавати світлі напої як аперитиву, а темні – як діжестив. Зазвичай це коньяк, арманьяк та інші різновиди бренді чи віскі, такі як граппа, кальвадос. Діжестивом можуть служити лікери та бальзами, а також кріплені вина з насиченим смаком – херес, мадера, портвейн.