До таких продуктів відносяться всі види білої та червоної риби, морепродукти, качине м'ясо, печінка (найбагатша на хром яловича печінка), перепелині яйця, а також брокколі, кукурудза, латук, стиглі помідори, буряк та перлова крупа.
У яких продуктах більше хрому? Переважна кількість хрому (в мкг/100 г) міститься в пеламіді (100) та тунці (90). Далі йдуть: анчоус, карась, короп, горбуша, камбала, зубатка, мойва, тріска, сом та деякі інші риби з показником 55 мкг/100 г.
Зокрема, більша кількість хрому (в мкг/г) міститься в органах наступних рослин: у листі та стеблах якорця стелиться, у листі материнки дрібноцвітої, у листі та стеблах собачої кропиви, які можна ввести до складу збору.
Наведемо його вміст для деяких продуктів харчування (на 100 г): Сазан, мойва, креветка, зубатка, анчоус, мінтай, скумбрія, короп, карась, камбала, горбуша, лосось, тріска, оселедець, навага – 55 мкг. Яловича печінка – 32 мкг. Яловичі нирки та серце – 30 мкг.