Овочі, коренеплоди та баштанні Вівцям згодовують очищені та подрібнені кормову та напівцукрову буряк, морква, турнепс, картопля, гарбуз, кабачки та кавуни. На добу на одну особу достатньо від 1 кг до 5 кг.
Вівці їдять короткий м'який підніжний корм, який росте низько над поверхнею поля. Під терміном «підніжний корм» ми маємо на увазі широкий вибір рослин: трава, конюшина, люцерна (Medicago sativa), цикорій, бобові, чагарники і т.д.
Вівці на відгодівлі добре використовують силос та картопля. Згодовування цих кормів набагато скорочує витрати концентратів та сіна. Силосу в раціони вводять 2-3 кг, картоплі – 1,5-2 кг. Можна, можливо використовувати плющене зерно.
Чим годувати овець взимку
- 3 кг сіна та соломи;
- 4 кг коренеплодів та баштанних культур;
- 400 г комбікормів. Важливо, щоб концентрований корм адаптувався саме під анатомічні особливості тварини. Тому насипати вівці порцію комбікорму для свиней чи курей – не найкраще рішення.
May 30, 2022