Правила дотримання екадаші Ця їжа називається накту (вечеря). Вона може складатися з будь-яких коренеплодів (крім буряків), фруктів, води, молочних продуктів, горіхів, цукру та всіх овочів, крім грибів. В екадаші потрібно намагатися пити і їсти не більше одного разу.

Як правило, в меню входять: овочеве блюдо, щось приготовлене з тапіоки, трохи сиру чи молока, трохи арахісу чи горіхів, фрукти. Такий стандарт». Не вживаються в Екадаші: будь-які види зернових та їх похідні (рис, пшениця, соя, маїс, ріпак, злакові, овес, просо, ячмінь, жито, льон, хліб тощо)

будь-які фрукти (свіжі та сушені), будь-які горіхи (також арахіс) та горіхове масло; картопля, гарбуз, кабачки, буряк, огірки, редис, зелену папайю, лимони, авокадо, маслини, кокос, будь-який цукор; гречану крупу (але її потрібно ретельно перебирати від зернових); будь-які молочні продукти, за винятком молока та йогурту в …

Ця страва для посту екадаші, гречка з овочами. Також його можна, можливо є й у славетний піст.