Ягодоподібні соковиті плоди: ягода (у смородини, журавлини, чорниці, томату, винограду); яблуко (у яблуні, груші, горобини, айви); гарбуза (у гарбуза, кавуна, дині, огірка); гесперидій (у лимона, апельсина). Костянкоподібні соковиті плоди: кістянка (у вишні, сливи, абрикоса, черемхи), багатокістянка (у малини, кістяники).Aug 6, 2022

Класифікація соковитих плодів Соковиті плоди також як і сухі діляться на наступні види однонасінні та багатонасінні. До соковитим однонасінним плодам відносять: кістянку та багатокостянку. До соковитим багатонасіннєвим плодам відносять: ягоду, супліддя та ягодоподібні Розрізняють ягодоподібні плоди: яблуко, гарбуза та помаранець.

За особливостями оплодня плоди ділять на соковиті і сухі. У навколопліднику зрілих соковитих плодів є соковита м'якуш. У дозрілих сухих плодах соковитих частин немає. Ягодоподібні плоди мають соковитий оплодник і зазвичай містять багато насіння.

Багатонасінні соковиті плоди – гарбуза, ягода, яблуко. Однонасінні сухі плоди – Жолуд, крилатка, горіх, сім'янка.