У меню має бути представлено кілька традиційних для всіх кав'ярень напоїв: капучіно, латте, еспресо та еспресо-американо. Решта асортимент залежить від можливостей закладу та фантазії власника.
Можливо, відмінність кафетерія від буфету полягає у ширшому асортименті гарячих напоїв. Кав'ярня — заклад, де відвідувачу пропонується великий вибір випічки, десертів, гарячих та холодних напоїв з кава та чаю.
Так, наприклад, можна взяти в меню кілька стандартних напоїв:
- Еспресо – мелена кава, готується під тиском гарячої води. …
- Доппіо – подвійна порція еспресо.
- Капучино – в основі еспресо та збите молоко.
- Латте – еспресо плюс молоко та молочна пінка.
- Раф – в основі еспресо, вершки та ванільний цукор.