У меню має бути представлено кілька традиційних для всіх кав'ярень напоїв: капучіно, латте, еспресо та еспресо-американо. Решта асортимент залежить від можливостей закладу та фантазії власника.

Можливо, відмінність кафетерія від буфету полягає у ширшому асортименті гарячих напоїв. Кав'ярня — заклад, де відвідувачу пропонується великий вибір випічки, десертів, гарячих та холодних напоїв з кава та чаю.

Так, наприклад, можна взяти в меню кілька стандартних напоїв:

  • Еспресо – мелена кава, готується під тиском гарячої води. …
  • Доппіо – подвійна порція еспресо.
  • Капучино – в основі еспресо та збите молоко.
  • Латте – еспресо плюс молоко та молочна пінка.
  • Раф – в основі еспресо, вершки та ванільний цукор.