Для рагу: червоний перець, імбир, куркума, коріандр, гірчиця, кардамон, кмин, чорний перець, запашний перець, мускатний горіх, гвоздика. Для капусти: коріандр, фенхель, кумін, насіння чорної гірчиці. Для картоплі: коріандр, куркума та асафетида. Для бобових: кумін, асафетида, імбир, перець, м'ята лавандова та коріандр.14 Mar 2018
Найголовніше – визначити, що спеції свіжі: вони не повинні бути надто сухими або втрачати колір. Аромат має бути виразним та інтенсивним. Якщо, наприклад, на ринку від прилавка зі спеціями поширюється лише легкий ароматний шлейф, отже, вони давно видихнулися.
Приправи, які повинні бути на кожною кухні
- Білий перець Тонкий аромат, глибокий смак.
- Морська сіль крупного та дрібного помелу Щоб солити їжу і для засолювання.
- Кумін (зіра) Для м'яса, риби, рису, овочів, бобів, каррі та соусів з чилі.
- Бадьян …
- Кайєнський мелений перець.
- Солодка мелена паприка.
- Кориця в паличках.
- Орегано
Здебільшого фруктів поєднуються: кориця, кардамон, імбир, ваніль, мускатний горіх, бадьян. Здебільшого овочів поєднуються: червоний перець, імбир, куркума, коріандр, гірчиця, кардамон, кмин, чорний перець, запашний перець.