При облітеруючому атеросклерозі протипоказані:

  • жирні сорти м'яса;
  • субпродукти;
  • тваринні жири (масло, сало);
  • будь-які продукти у смаженому вигляді;
  • яєчні жовтки;
  • здобна випічка;
  • кондитерські вироби.

Використовуйте рекомендації дієти Європейського товариства з вивчення атеросклерозу: жири – обмежити прийом всіх жирів; використовуйте оливкову, соняшникову, соєву, кукурудзяну олії;не рекомендується: свиняче сало, маргарин жирні соуси, наприклад майонез;М'ясо – курка, індичка, телятина, кролик, дичина

Овочі стануть джерелом вітамінів, клітковини, вуглеводів, мікроелементів. Збалансованими та корисними вважаються зелений горошок, стручкова квасоля, авокадо, петрушка, оливки, морква, буряк, капуста, огірок, солодкий перець. Фрукти вдало замінять солодке, дозволять підтримувати вітамінний баланс.